Nieuwsflits - V&S Advies
15658
page-template-default,page,page-id-15658,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Nieuwsflits

 

 

Online themamiddag Wegenlegger succesvol

Op 19 november hebben wij onze jaarlijkse themamiddag over de wegenlegger voor de 1e keer online georganiseerd. Ruim 30 deelnemers uit verschillende gemeenten en provincies hadden zich aangemeld. Naast een presentatie over het hoe en waarom van een wegenlegger is  uitleg gegeven over de mogelijke digitale toepassingen en ontwikkelingen. De provincie Noord-Brabant heeft in een presentatie aangegeven hoe de vaststellingsprocedure in z’n werk gaat. Als laatste heeft de gemeente Oss als ervaringsdeskundige verteld hoe het wegenleggerproject in haar gemeente is verlopen.

 

 

Vakbeurs Openbare Ruimte

Zoals het er nu uitziet (medio juli 2021) gaat de reguliere beurs op 22 en 23 september door.

Dat is goed nieuws voor u als mogelijke bezoeker en voor ons als exposant.

Wij verheugen ons er op u te ontmoeten in onze stand 3.1.16 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Graag tot dan!

 

 

 

 


“VSWe” viewer voor de wegenlegger beschikbaar

V&S Advies maakt voor de opmaak, actualisatie en digitalisatie van wegenleggers gebruik van speciaal hiervoor ontwikkelde software, genaamd VSWe.

Naar aanleiding van vragen van onze klanten hebben we besloten onze software ook als viewer beschikbaar te stellen voor u als eindgebruiker. Het ontsluiten van informatie uit de wegenlegger is op deze manier snel en eenvoudig.

Waarom alleen een viewer?

De wegenlegger is na vaststelling door Gedeputeerde Staten een officieel document met een juridische status. Dat betekent dat er niet zomaar wijzigingen mogen worden doorgevoerd in eerder vastgestelde gegevens. Eventuele wijzigingen op de vastgestelde legger moeten conform de Wegenwet worden getoetst op de juiste achterliggende besluitvorming (o.a. bestemmingen en onttrekkingen). V&S Advies kan u hierbij behulpzaam zijn door middel van een bijhoudings contract.

Functionaliteit

In de VSWe viewer zijn onderstaande functionaliteiten beschikbaar:

  1. Raadplegen van weg- en onderdeelnummers middels het invoerformulier met standaard indeling van de Wegenwet (kolom I t/m XII), incl. zoekfunctie op wegnummer;
  2. Overzicht van de gehele legger (conform Acces-structuur);
  3. Rapport functie voor het printen volgens de standaard Wegenlegger-indeling;
  4. Verwijzingslijst (Straatnaam, Oud nummer en nieuw nummer);
  5. Export mogelijkheid naar Excel;
  6. Controle koppeling kaart en database.

 Interesse?

Wilt u gebruik maken van de viewer en/of een bijhoudings contract, stuur dan een email naar info@vsadvies.nl  U krijgt binnen enkele dagen een reactie van ons.