Nieuwsflits - V&S Advies
15658
page-template-default,page,page-id-15658,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Nieuwsflits

Online themamiddag Wegenlegger succesvol

Op 19 november hebben wij onze jaarlijkse themamiddag over de wegenlegger voor de 1e keer online georganiseerd. Ruim 30 deelnemers uit verschillende gemeenten en provincies hadden zich aangemeld. Naast een presentatie over het hoe en waarom van een wegenlegger is  uitleg gegeven over de mogelijke digitale toepassingen en ontwikkelingen. De provincie Noord-Brabant heeft in een presentatie aangegeven hoe de vaststellingsprocedure in z’n werk gaat. Als laatste heeft de gemeente Oss als ervaringsdeskundige verteld hoe het wegenleggerproject in haar gemeente is verlopen.

Omdat wij in eerste instantie een fysieke bijeenkomst in gedachten hadden lag de focus dit jaar op regio Zuid (Limburg, Noord-Brabant en een deel van het Rivierengebied). Door een online themamiddag te organiseren zijn we niet langer regio gebonden en volgend jaar zullen we daar zeker rekening mee houden. Heeft u interesse om volgend jaar ook deel te nemen dan kunt u zich nu al opgeven door ons  een mail te sturen. Vervolgens krijgt u ruim van te voren een officiële uitnodiging van ons.

Een datum voor 2021 is op dit moment nog niet bekend. Het maakt dus niet uit in welke gemeente of provincie u werkzaam bent.

Wilt u niet zo lang wachten en al eerder een persoonlijk (online) gesprek over de wegenlegger dan kan dat natuurlijk ook. U kunt ons altijd bellen of mailen!

 

Vakbeurs Openbare Ruimte

De geplande speciale ‘stay and go’  editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte op 2-3 december dit jaar gaat niet door!

Hopelijk kan in 2021 op 22 en 23 september de reguliere Vakbeurs Openbare Ruimte weer worden gehouden.

We hopen u dan in goede gezondheid te ontmoeten.

Als er nieuwe ontwikkelingen omtrent de beurs zijn, zullen we dit op onze website bekend maken.

 

 


“VSWe” viewer voor de wegenlegger beschikbaar

V&S Advies maakt voor de opmaak, actualisatie en digitalisatie van wegenleggers gebruik van speciaal hiervoor ontwikkelde software, genaamd VSWe.

Naar aanleiding van vragen van onze klanten hebben we besloten onze software ook als viewer beschikbaar te stellen voor u als eindgebruiker. Het ontsluiten van informatie uit de wegenlegger is op deze manier snel en eenvoudig.

Waarom alleen een viewer?

De wegenlegger is na vaststelling door Gedeputeerde Staten een officieel document met een juridische status. Dat betekent dat er niet zomaar wijzigingen mogen worden doorgevoerd in eerder vastgestelde gegevens. Eventuele wijzigingen op de vastgestelde legger moeten conform de Wegenwet worden getoetst op de juiste achterliggende besluitvorming (o.a. bestemmingen en onttrekkingen). V&S Advies kan u hierbij behulpzaam zijn door middel van een bijhoudings contract.

Functionaliteit

In de VSWe viewer zijn onderstaande functionaliteiten beschikbaar:

  1. Raadplegen van weg- en onderdeelnummers middels het invoerformulier met standaard indeling van de Wegenwet (kolom I t/m XII), incl. zoekfunctie op wegnummer;
  2. Overzicht van de gehele legger (conform Acces-structuur);
  3. Rapport functie voor het printen volgens de standaard Wegenlegger-indeling;
  4. Verwijzingslijst (Straatnaam, Oud nummer en nieuw nummer);
  5. Export mogelijkheid naar Excel;
  6. Controle koppeling kaart en database.

 Interesse?

Wilt u gebruik maken van de viewer en/of een bijhoudings contract, stuur dan een email naar info@vsadvies.nl  U krijgt binnen enkele dagen een reactie van ons.